Amerikan Kapı Nedir? Özellikleri 26MAY
Amerikan Kapı Nedir? Özellikleri

Amerikan kapı özellikleri ile dikkat çeken ev ve ofis mobilyalarından biridir. Bir tür MDF materyalinden üretilen Amerikan kapılar genellikle 3.2 mm kalınlıktaki HDF’den üretilen iki adet kapı yüzeyine sahiptir. Bununla birlikte birinci sınıf kalitedeki Amerikan kapılarda bu yüzeyler arasına 36 mm kalınlıkta köknar, ladin ve çam ağaçlarından elde edilen boy serenlerden üretilen materyal eklenir. Amerikan kapı özellikleri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Amerikan Kapı Hangi Ağaçtan Yapılır?

Amerikan kapı ağacı, sadece tek bir ağaçla sınırlı değildir. Günümüzde özellikle lüks dairelerde sık sık kullanılan kapı çeşitlerinin başında gelen Amerikan kapılar, sıcak pres yöntemi kullanılarak imal edilir. HDF’den üretilen iki adet kapı yüzeyi arasına köknar, ladin ve çam ağaçlarından elde edilen ahşaplar konur. Dolayısıyla Amerikan kapılar son derece kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için uzun yıllar boyunca herhangi bir deforme olmadan kullanılabilir. Amerikan kapıların üretiminde karkas çerçeve içinde boşta kalan bölümlere kağıt petek gerdirildiği için kapı içindeki dayanıklılık en üst düzeye çıkarılır.

Amerikan Kapı Özellikleri

Amerikan kapı tasarımları, hem kullanışlı hem de dayanıklı olması için bazı özelliklere sahiptir. En çok tercih edilen Amerikan kapılara bir tekme atarak kırabilirsiniz fakat yerde duran bir kapının üzerine çıkıp zıplasanız bile herhangi bir deformasyon olmayacaktır. Bunun nedeni arı peteğine benzer kağıt ile kapının karkas çerçeve içindeki boş bölgelerin doldurulmasıdır. Öte yandan Amerikan kapılar, hem içe doğru hem de dışa doğru iki yana açılabilecek menteşe sistemleri ile kullanılabilir. Ayrıca Amerikan kapılarda renk ve model seçeneği çok fazla olduğu için herkes kendi estetik anlayışına uygun tasarımlarda Amerikan kapı seçimi yapabilir.

Amerikan Kapı Fiyatları

İstanbul Amerikan kapı ücretleri, kapı modelinde kullanılan materyal kalitesine ve ahşap çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Günümüzde Amerikan kapılar diğer kapı türlerine göre daha uygun fiyatlarla satışa sunulduğu için de son derece popülerdir. Bununla birlikte kapı ebatlarına göre de farklı fiyat seçenekleri bulunmaktadır. Amerikan kapılar özellikleri bakımından fiyat performans açısından verimli kapı çeşitlerindendir.

İstanbul ilinde hizmet verdiğimiz Amerikan kapı modellerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ücretsiz keşif ve ölçü hizmetinden faydalanmak için hemen bizi arayın!

0 532 179 45 82

Ücretsiz Keşif, Fiyat Teklifi ve Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.